Döntőben a Szent Korona őrei

2015. 03. 20. • Beszámolók • Megtekintések: 1915

Villámkérdésekkel indul a verseny döntője, a versenyzők a mögöttük álló hosszú éjszaka ellenére éberen és villámgyorsan válaszolnak a kérdésekre.
Annak ellenére, hogy a továbbjutó csapatok nem alhattak gondtalanul. Minden csapatnak egy rövid jelenettel kell előállnia a döntő napjára, a feladat végrehajtására pedig mindössze az elődöntőt követő éjszaka állt rendelkezésükre.
A meglepetés feladat témája az időutazás. Képzeljük el, hogy valaki Rákóczi korából a mai korba csöppen, illetve fordítva. A szervezők a csapatok fantáziájára bízták a megvalósítást.
A két perces színdarabkákon kívül további tudás próba is vár a versenyzőkre, és teljesítményük függvényében akár ebéd is.
A feladat és a kötelességek mellett jutott némi időnk a lakiteleki népfőiskola feltérképezésére is, bár minél többet látunk belőle, annál inkább úgy érezzük, hogy ez a feladat akár napokat is igénybe venne, ha alaposak szeretnénk lenni. A falak minden négyzetcentiméterét fafaragványok töltik ki. A parkban található szobrok, padok, híres magyarok nevét viselik, az irányt pedig történelmünk fontos helyszíneit jelző táblák mutatják a járdák mentén.
Nem csak a szem, de a fül számára is kellemes élmény volt a tegnapi és a mai nap, a helyi zeneiskola növendékei és tanárai régi hangszereket, és népdalokat mutattak be, az utóbbiakat tíz tagú citera zenekar, tekerőlant és harmonika kísérettel.

Kommentelés lezárva.