Máté Julianna, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Különdíjasa

2015. 04. 15. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 1632

 1. április 8- 10. között került sor a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójához beérkezett pályaművek megvédésére. Rendező intézmények a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem voltak.

Az OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) két évente hirdeti meg versenyét, ahová julcsiegyetemek,  szervezetek terjeszthetik fel képviselőiket. Iskolánk diákját, Máté Juliannát, a TUDOK nemzetközi diákverseny szervezői nevezték be az OTDK idei fordulójába a „Csetneki csipke újratöltve“ című sikeres pályaművével (2014-ben Máté Julianna ezzel a munkájával a Kecskeméten megrendezett TUDOK nemzetközi diákverseny Történelem-Helytörténet-Népművészet szekció 1.helyezettje lett).

Idén az OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekció Képző – és Iparművészet – elméleti tagozatán Máté Julcsi elnyerte a zsűri Különdíját. A díjat a bírálóbizottság a kultúrális emlékezet és értékrendszer megóvása érdekében tett törekvéseiért adományozta. A nagy elismerést még fokozza az a tény, hogy a jelenlevő 300 egyetemista diák mellett Julcsi volt az egyedüli középiskolás és egyben díjazott határontúli versenyző.

Büszkék vagyunk Julcsi elszántságára és szorgalmára. Nagyszerű versenyeredményével öregbíti iskolánk, a Tompa Mihály Református Gimnázium hírnevét.

Gratulálunk és további munkáihoz sok sikert kívánunk!

One Response to Máté Julianna, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Különdíjasa

 1. Szanyi Mária szerint:

  Helyesbíteni szeretnék: “(2014-ben Máté Julianna ezzel a munkájával a Kecskeméten megrendezett TUDOK nemzetközi diákverseny Történelem-Helytörténet-Népművészet szekció 1.helyezettje lett).” Máté Julianna nem első helyezett volt, hanem a TUDOK nagydíját kapta. Kategóriájának díjazottjai:
  Máté Julianna Néprajz és közgazdaságtan nagydíj
  Androvics Franciska Néprajz és közgazdaságtan különdíj
  Rancsó Dorottya Néprajz és közgazdaságtan különdíj
  Balázs Eszter Néprajz és közgazdaságtan I. díj
  Bándi Eszter Néprajz és közgazdaságtan I. díj

  Megjegyzem, hogy a két különdíjas is felvidéki tanuló. Ők a hetényi alapiskolából indultak, szintén a Kincskeresők konferencia motiválta őket a további kutatásokra mint Julcsit. Mindannyiuknak gratulálok!
  Szanyi Mária, a Kincskeresők szervezője, a TUDOK regisztrált mentora