Máté Julianna, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Különdíjasa

2015. 04. 15. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 3588

  1. április 8- 10. között került sor a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójához beérkezett pályaművek megvédésére. Rendező intézmények a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem voltak.

Az OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) két évente hirdeti meg versenyét, ahová julcsiegyetemek,  szervezetek terjeszthetik fel képviselőiket. Iskolánk diákját, Máté Juliannát, a TUDOK nemzetközi diákverseny szervezői nevezték be az OTDK idei fordulójába a „Csetneki csipke újratöltve“ című sikeres pályaművével (2014-ben Máté Julianna ezzel a munkájával a Kecskeméten megrendezett TUDOK nemzetközi diákverseny Történelem-Helytörténet-Népművészet szekció 1.helyezettje lett).

Idén az OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekció Képző – és Iparművészet – elméleti tagozatán Máté Julcsi elnyerte a zsűri Különdíját. A díjat a bírálóbizottság a kultúrális emlékezet és értékrendszer megóvása érdekében tett törekvéseiért adományozta. A nagy elismerést még fokozza az a tény, hogy a jelenlevő 300 egyetemista diák mellett Julcsi volt az egyedüli középiskolás és egyben díjazott határontúli versenyző.

Büszkék vagyunk Julcsi elszántságára és szorgalmára. Nagyszerű versenyeredményével öregbíti iskolánk, a Tompa Mihály Református Gimnázium hírnevét.

Gratulálunk és további munkáihoz sok sikert kívánunk!

Kommentelés lezárva.