KATEDRA eredmények

2015. 04. 21. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 3069

Katedra Történelemverseny

A Szent Korona őrei csapat – Bálint Krisztina, Illés Bernadett Mária, Gál Viktória – bejutott a Katedra Történelemverseny országos döntőjébe.

A Katedra Történelemversenyének is lezárult a levelezős része. A versenyzők ebben az iskolai évben a nemesi rendi felkelésekkel kapcsolatosan keresgélték az információkat. A versenybe 43 csapat kapcsolódott be, s az országos döntőben 20 csapat mérheti össze az erejét. Iskolánk 3 csapattal kapcsolódott be a versenybe:

Történészek – Bihari László, Máté Kristóf Zoltán, Babik Ákos (I.O)

Triumvirátus – Czeglédy Botond, Varga Levente, Sósik Balázs (II.O)

Szent Korona őrei – Bálint Krisztina, Illés Bernadett Mária, Gál Viktória (IV.O)

A csapatok közül a verseny szabályai alapján a Szent Korona őrei nevű csapat érdemelte ki az országos döntőben való szereplés jogát, melyre 2015. május 6-án kerül sor a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképzőben.

A versenyzőknek gratulálunk eddigi eredményeikhez, sok sikert kívánunk a döntőhöz.

 

Katedra Irodalomverseny

A PRÍMÓSOK csapat – Herczeg Kristóf, Pásztor Orsolya, Valacsay Levente – bejutott a Katedra Irodalomverseny I. kategóriájában az országos döntőbe.

A Katedra Irodalomversenyt ebben az évben két kategóriában hirdették meg. Az I. kategóriában az 5. és 6. osztályosok versenyeztek, a téma Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című ifjúsági regénye volt. A levelező versenybe 39 csapat nevezett be, s az országos döntőben 20 csapat harcolhat a dobogós helyekért.

A megmérettetésre Dunaszerdahelyen kerül sor 2015. május 15-én 9 órai kezdettel. A versenyzőknek gratulálunk eddigi eredményeikhez, sok sikert kívánunk a döntőhöz.

Címkék:,

Kommentelés lezárva.