Matematika versenyek

2015. 04. 24. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 4662

A márciusi matematika versenyeket a Református Iskolák Matematika Versenyével kezdtük. Iskolánkat a március 6-án Debrecenben megrendezett versenyen Šuhaj Péter (VIII.O), Illés Bernadett Mária (IV.O) és Czeglédy Botond (II.O) képviselték. Czeglédy Botond a 7. osztályosok versenyében dícséretet kapott.

Márciusban került sor a Pangea és a Kenguru matematika versenyek megszervezésére. A Pangea versenybe iskolánk 24 diákja kapcsolódott be. A Kenguru versenyen már 29 diák vett részt. A legjobb eredményeket Czeglédy Botond (II.O) és Šuhaj Péter (VIII.O) érték el. Országos viszonylatban Botond az első 50, Péter pedig az első 80 diák között szerepel. Nagyon jó eredményt ért el Veres Veronika (VIII.O) 87,8-as és Demjén Dávid (VII.O) 86,8 percentil értékkel.

Az elmúlt hetekben zajlottak a Matematika Olimpia és Pitagorasz versenyeknek járási fordulói. Az előzőn iskolánkat 3 tanuló képviselte: Máté Kristóf Zoltán (I.O), Ostrihoň Dávid (I.O) és Czeglédy Botond (II.O), ahol Botond 2. helyezést ért el. A Pitagorasz verseny járási fordulójára 10-en jutottak el. Itt Ostrihoň Dávid sikeres megoldóként végzett, Czeglédy Botond pedig kategóriájának egyetlen sikeres megoldójaként 1. helyezett lett.

Bekapcsolódtunk a Katedra Matematikaversenybe is. A levelező verseny eredményei alapján ketten jutottak be a rozsnyói elődöntőbe: Czeglédy Botond (II.O) és Illés Bernadett Mária (IV.O). Itt Botond ismét sikeresen szerepelt, így az országos döntőn, Dunaszerdahelyen, ő képviseli majd iskolánkat.

A versenyzőknek gratulálunk és sok sikert kívánunk a döntőhöz.

 

 

 

Címkék:,

Kommentelés lezárva.