„HÍRETEK SZÁLL SZÁJRUL SZÁJRA”, illetve „KIMEGYEK A DOBERDÓI HARCTÉRRE”

2016. 03. 30. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 2020

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola 2016. januárjában idén is meghirdette Kárpát-medencei történelmi versenyét. A verseny védnökei: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczi Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője.

A verseny idei témája az általános iskolás korú (10-15 éves) fiatalok számára „HÍRETEK SZÁLL SZÁJRUL SZÁJRA”címmel az Árpád-kor története, a középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok számára „KIMEGYEK A DOBERDÓI HARCTÉRRE”címmel az I. világháború története volt.

 

Iskolánk korosztályonként egy-egy csapattal nevezett be a versenybe, és örömmel tudatjuk, hogy mindkét csapat sikeresen megoldotta a három forduló feladatlapjait, s nagyon szép helyezést elérve továbbjutott a verseny 2016. április 7-8-9-én a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezésre kerülő középdöntőjére és döntőjére.

 

A középiskolás korosztály Szent Korona őrei csapatát Bálint Krisztina, Illés Bernadett Mária (V.O) és Nagy Veronika (1.) alkotja, akik 53 csapat közül a 6. helyen végeztek a verseny levelezős részében.

 

Az általános iskolás korosztály Dani és a lányok csapatát Juhász Monika, Pelle Rita és Styavina Dániel (IV.O) alkotja, akik 32 csapatból a 10. helyen végeztek a levelezős fordulóban.

 

A játékra magyarországi és határokon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) fiatalok 3 fős csapatait várták. A csapatok a vetélkedő feladatait 2016. január 31-től kéthetente

olvashatták a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap volt.

Kis történészeinknek szívből gratulálunk, jó felkészülést és sok sikert kívánunk a további fordulókhoz!

 

 

 

Kommentelés lezárva.