Szárnyaló kobzosok és suhanó bárdok – 3. nap

2016. 08. 24. • Beszámolók • Megtekintések: 3359

Veszteségeink? Pár fog, néhány fül, több alig.

Tegnap erre a mondatra léptem be a közösségi terembe, és a látvány ami fogadott, finoman szólva is szürreális volt.

A sejtelmes félhomályban ugyanis a táborozók egy része a Rómeó és Júlia színdarabot nézte a kivetítőn, tágra nyílt szemekkel. Csendben. Innen származott a fenti mondat.

A repülősó, és a krónikás helyreállítása után pedig további meglepetések következtek. Az esti napzáró kiértékelésen kiosztásra kerültek a kiérdemelt Misik. A Misi a tábori valuta, amely jócselekedetekkel érdemelhető ki, és utána a tábori boltban váltható különböző hasznos cikkekre.

DSCN0015

A tábori boltnak szükséges egy külön bekezdést szentelni, mert egy fénykép kevés lenne arra, hogy megfelelően jellemezze ezt az intézményt. Aki temérdek jótettével, ügyességével, vagy éppen erejével elégséges Misit szerzett a nap folyamán, itt beszerezheti mindazt, amit otthon felejtett. Kapható fogkefe, fogkrém, papírzsepkendő (sic!), de igény esetén szerintem még strandpapucs is akad valahol. Ki tudja, mivel a bolt kínálata napról napra változik, senki sem tudja előre, hogy mi várja őt aznap, így érdemes naponta benézni, és reménykedni, hogy még holnap is kapható lesz a kinézett áru, ha nincs elég Misink. De nem csak a higiéniára gondolunk ám! Van itt édesség is, hogy legyen mire használni az előző nap vásárolt fogkrémet. Vannak egészséges ételeink (pástétom, kenyér, alma). Ezek meglepően jól szerepeltek, különösen az alma. Aki már érzi a torkában a tanévnyitó közelségét, beszerezhet cuki állatos radírokat (ez idézet volt), színes ceruzákat, és színesceruzákat, meg még ki tudja mi mindent. Tehát ez lenne a tábori bolt.

DSCN0014

De hol és mivel szerezték a táborlakók a Misit? Például a napi kérdőív kitöltésével, amit meglepően nagy arányban hibátlanul töltöttek ki még a hangoskodó egyének is. Aztán a tábori olimpián, ahol próbára tettünk mindenkit, és mindent. Futás, célbadobás, csapatmunka, stratégia, és még sok minden más. De hogy a kevésbé sportosak is labdába rúghassanak, az olimpia záró száma versírás volt, a beérkezett pályaművek a cikk végén olvashatóak.

Amíg az olimpiai bizottság az aranyérmeket fényesítette, addig a gyerekeket elküldtük Pokémonokat keresni a tábor legkülönbözőbb zugaiba. Erről tudni kell, hogy a táborban a mobiltelefonok használata korlátozva van, aminek több előnye is van. Valahogy hamarabb térnek nyugovóra a népek. Ha egy helyen vannak, akkor a mellettük ülővel, vagy rosszabb esetben a terem túlsó részében lévőkkel csetelnek. Szóban. (A krónikás persze csak azért örül az egésznek, mert így a legolvasottabb hírforrássá vált, még ha lobbi tevékenységgel is, de őt ez nem zavarja). A Pokémon keresés is hasonló humor mentén zajlott, ugyanis kis nyomtatott cédulákról van szó, amelyeket a fondormányos tanári gárda rejtett el a legképtelenebb zugokba (természetesen a biztonsági előírásokat betartva), és aki a legtöbbet összegyűjtötte, nos az gyűjtötte a legtöbbet. Jó játék, lehet hogy otthon is be kéne vezetni.

Ebéd után továbbra is a mozgásé a főszerep, egész pontosan az Új Gömör Néptáncegyüttesé, akik maratoni kiképzésük során minden arra vágyót amatőr néptáncossá tettek a délután folyamán.

A tábor még nem ért véget, ahogy az ehhez hasonló beszámolók sora sem, holnap is mindenkit várunk vissza.

Az eddigi beszámolók egy helyen itt találhatóak.

 

  • DSCN9973
  • DSCN9937
  • DSCN9934
  • DSCN9886
  • DSCN9892
  • DSCN9902
  • DSCN9933
  • DSCN9939
  • DSCN9908
  • DSCN9930
  • DSCN9881
  • DSCN9879
  • DSCN9878

A versek, tábori költőink, kobzosaink, bárdjaink, és Dolák-Saly Róbertjeink tollából, változtatások nélkül: (a versekről tudni kell, hogy előre megadott szavaknak kellett benne szerepelniük, de nem ettől lettek furcsák. Mármint érdekesek. Művésziek.)

A Szuperhősok csapat verse:

Levi a szakácstalan

A mi Levink fejvadász,

nem hiába nem szakács.

Amikor a bicskaszaltót levágja,

pont úgy gördül, mint egy saláta.

Kecskebéka a kedvenc állata,

gyakran azt is vacsorázza.

A hasát nagyon szereti,

még a lekváros gombapörköltöt is megeszi!

 

Egy másik csapat verse, név nélkül:

Sportolimpia után verset írni nehéz,

De majd egy kis lekváros gombapörkölt segít.

Sok sport volt ezen a rögtönzött olimpián.

5 tanár meg 36 szamár

Bicskaszaltóval ugrottunk fejest a néptáncba

hisz Csízi tanárnak nagyok az elvárásai

Sok minden van a táborban csak fejvadász az nincsen

Fejes salátával etetünk kecskét, hátha szárnyra kap

rím ide már nem jut kiapadt az ihlet.

 

Tábori versike

A sápadt holdfényben hallatszott a salátaevő kecskebéka kuruttyolása

Ekkor megjelent a fejvadász kinek hangos volt az ásítása

Volt neki egy furcsa álma

ahogyan a bicskaszaltót csinálja

Ezután lekváros gombapörkölt volt a reggelije

és itt van a történetünk vége

 

És a negyedik vers, szintén cím nélkül:

A saláta látta,

amint a fejvadász fejet vadász

így kecskét-békát összebeszélt

a kecskebéka,

látta ezt a lekváros gombapörkölt

miközben bicskaszaltót pörkölt.

Összefogták tehát, fogva a legendát,

s elmentek a várba,

a vármegye házba.

 

Önnek melyik a kedvence? Írja meg kommentbe!

 

 

Címkék:, , ,

Kommentelés lezárva.