Kisvárdán jártunk

2016. 09. 12. • Beszámolók • Megtekintések: 1847

A kisvárdai székhelyű Tőkés László Alapítvány 2016. szeptember 11-én a nagyon igényesen felújított kisvárdai református templomban tartotta éves nyilvános ülését. Az istentisztelettel egybekötött ünnepségen került átadásra az idei Tőkés-díj is, melyet a kuratórium Dr. Papp Lajos szívsebésznek ítélt oda. A díjat évente olyan személy kapja, aki tudományos, művészeti, politikai, vallási területen végzett munkájával, vagy humanitárius cselekedeteivel sokat tett a magyar nemzet fejlődéséért.

A kuratórium elnökének, Lengyel Szabolcsnak a meghívására iskolánk vezetése is részt vehetett ezen a rangos ünnepségen.

Az alapítvány 2007-től támogatja a Tompa Mihály Református Gimnázium rászoruló diákjait is középiskolai tanulmányaik végzésében. A 2016/17-es tanévben az osztályfőnökök javaslata alapján 5 tanuló részesül ebben a rendszeres támogatásban. Ráadásul az idei évben az alapítványnak az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázata alapján a két szlovákiai székhelyű református gimnázium diákjai további egyszeri támogatást kaphatnak, segítve őket étkezési vagy kollégiumi díjuk kifizetésében.

Ezúton is köszönjük az egyéni támogatóknak és egyházközségeknek az áldozatkészségét, akik a Tőkés László Alapítvány közvetítésével ily módon is segítik a határon túli fiatalokat és családjaikat

Kommentelés lezárva.