FARSANG – a Tompa Mihály Református Gimnázium kultúrműsora

2017. 03. 07. • Közlemények • Megtekintések: 2403

A tavaszi szünetet megelőző utolsó iskolai napon tartottuk meg a hagyományos iskolai kultúrműsorunkat, amelynek az idén a Farsang címet adtuk.

A műsor első szakaszában klasszikus versek és azok modern átiratai hangzottak el. A versek közé voltak beépítve a zenei betétek, amelyek műfajukat tekintve széles skálán mozogtak a rap-től az akusztikus zenén keresztül a zongoraszólóig. A verseket Majercsík Mária és Károlyi Katalin irányítása mellett a VI.O és 2. osztály tanulói válogatták.

A műsor második szakaszában a mozgásé volt a főszerep. Az alsó tagozatos lányok és a felső tagozatosok is bemutattak egy-egy akrobatikus elemeket tartalmazó táncot. A táncok koreográfiáját Gál Laura készítette és ő is tanította be azt az iskolatársainak. Az alsó tagozatosok a zene órákon gyakran használják az ún. orff hangszereket, ezért ők ezekkel a ritmushangszerekkel mutatták be az Erdő, erdő című népdalt. A népdal és népi mondókák után a néptánc következett. A néptáncosok vasvári verbunkot és gömöri táncokat táncoltak. Voltak közöttük olyanok, akik több tánccsoportban is táncoltak vagy táncolnak, de olyanok is, akik szeptemberben kezdtek el táncolni. A koreográfiát Csízi Zoltán készítette el és a néptánc körön tanulták meg a táncot. A műsor zárásaként a felső tagozatosok keringőt táncoltak.  

A műsor a teljes iskolai közösség bevonásával készült. A tervezés, a próbák és a színpadra állítás időszaka igazi közösségi élményként maradt meg bennünk.

A tanári kar nevében is köszönöm mindenkinek: a színpadon fellépőknek, a színpad mögött segédkezőknek, a hangosítást és fényeket kezelőknek, a hosteseknek és nem utolsó sorban a támogató hozzátartozóknak a segítségét.

Molnárné Pelle Beáta

http://rirek.sk/?galleries=2017

 

Címkék:

Kommentelés lezárva.