Árvíztűrő tükörfúrógép – 1. nap

2017. 08. 14. • Beszámolók, Egyéb • Megtekintések: 1244

Ezzel a szóval jellemezhetnénk az idei gimis tábor első napját. De miért is tennénk? Ha a kedves olvasó már a cím alapján is értette a hasonlatot, kérem ugorjon néhány bekezdést, akinek viszont van kedve, illetve ideje, dőljön hátra, lehetőleg egy indokolatlanul erős kávé társaságában, hogy a Krónikással együtt egy nyakatekert logikai szerpentinen végül a táborban kössön ki.

Az árvíztűrő tükörfúrógép nem egy létező szerszám, mint azt itt az interneten megtudtam. Lehet hogy vannak olyan különös körülmények, amikor mégis szükség lehet rá, mondjuk egy mélygarázs női mosdójában, télvíz idején, de nem valószínű. Az árvíztűrő tükörfúrógép tehát nem szerszám, hanem egy pangramma.

„A pangramma egy olyan nyelvi játék, amelynek célja, hogy az adott nyelv ábécéjében megtalálható összes betűt egyszer felhasználva értelmes mondatot alkosson.” -wiki-

Mindenki döntse el maga, hogy megfelel-e ennek a célnak a címszereplő álmunkaeszköz, annyi viszont bizonyos, hogy aki írt már webkrónikát, találkozott vele. Ha az Ön képernyőjén helyesen jelent meg, akkor sikeresen teljesítette a próbát. Az árvíztűrő tükörfúrógép a tesztüzem szinonimája. Még akkor is ha nincs benne a teljes ábécé.

Ezért jutott eszembe a tábor első napjáról ez a szó. Tesztüzemben vagyunk. Új helyszín, új gyerekek, akiknek ráadásul mi is újak vagyunk. A konyha ma még szakácsok nélkül üzemelt, a zenészek vetítés nélkül (bár estére mindkét helyzet rendeződött). Még nem alakult ki az ideális métacsapat leosztás, kicsit még akadozik az asztali áldás éneklése, de mint az árvíztűrő tükörfúrógépben az ábécé, úgy a mai napban is szinte minden benne volt. Túra, méta, ebéd, vacsora, kézimunka és foci, futkosás és elcsendesedés, az esti áhítat hangulatát pedig az országszerte világhírű Özvegyasszony Négy Fillére zenekar tette még emelkedettebbé.

Embertelen mennyiségű spagetti elpusztítása után a táborozók most a jól megérdemelt pihenésünkre készülnek, mi még egy keveset csiszolgatjuk a gépezet fogaskerekeit, és holnap újra jelentkezünk, ha sikerül, akkor még több képpel. Ha nem, akkor még több szöveggel.

 

Ha még maradt kávéjuk, hörpintsék fel a maradékot, és közben még lapozzák végig a galériát, már ami lett belőle.

(szerk. pontosan annyi lett belőle, ami itt látható, mindez két óra pörgő homokóra szugerálás eredménye, így mára feladtuk, holnap újra próbálkozunk.) (becsszó)

Üdvözlettel

a Krónikás

Címkék:, , , ,

Kommentelés lezárva.