Mi az ott, egy kelempászmadár? – 3. nap

2017. 08. 16. • Beszámolók, Egyéb • Megtekintések: 3195

Magasan a lombok között,
Rekkenő hőségben
Csendben gubbaszt
Meg se moccan

Ül a kelempász.

Fejét halkan, izgatottan
Jobbra-balra fordítgatja
Feszül minden ina, izma
Prédáját úgy óhajtja

Vár a kelempász.

Füle között égszín kékben
Öt számjegyű prím csücsül
Űző, s űzött ezt figyeli
Tekintetük egyesül

Lő a kelempász.

Tizenkettő, ötvenhárom,
Már csak egy és elterül
Ekkor leszáll, zsákmányára
Most már újra csend honol.

Ez a kelempász.

(hősi eposz a 21. század hajnaláról)

A mai napunk dióhéjban (és ami a költeményből nem derült ki):

A délelőtt folyamán bombát gyártottunk, délután pedig kitört a háború. A kettő nincs összefüggésben egymással, de így talán megugrik egy kicsit a nézettség. Igazság szerint a bombák szívecske alakúak, átjárja őket a szeretet, és levendula illat árad belőlük, mert a fürdővízbe valók. A háború pedig, amiben a számok játszották a főszerepet, az erdőben zajlott kontrollált körülmények között, és kisebb-nagyobb horzsolásokkal, de sírás nélkül végződött.

Gondolták volna, hogy nyílt terepen a suttogásnak gondolt hangerő száz méterre hallatszik? Egyesek nem gondolták. Meg is lepődtek néhányan, amikor diszkrét ordítással sompolyogtak a bokrok alatt, és az ellenség „megneszelte” őket.

Az ebéd négyzetméteres kirántott húsai rég mozgási energiává alakultak, és a vacsora során eltakarított rakott krumpli is hasonló sorsa jut hamarosan, mert a fiúk már az esti foci iránt érdeklődtek a levezetésnek szánt méta meccs közben.

Meg kell még emlékeznünk arról az erdei egérről, aki táplálékszerzési szándékkal tévedt a folyosóra, de a Krónikás túrapapucsa taposta laposra. Temetéséről Muro, a helyi kandúr gondoskodott. Nyugodjon békében.

A mai esti történetet, amiben egy-egy reformátor életét mutatjuk be, az igazgatónő előadásában hallgathatjuk meg, utána pedig várhatóan megint izgatott nyüzsgés veszi majd körül a lelkésznőt, aki a tábori boltot igazgatja. Szokás szerint gumilabdától chilis csokiig minden kapható. Az előző évek nagy slágere, a pástétom-kenyér kombó pedig új taggal bővült, opcionális extraként paradicsommal kapható néhány Misiért.

Tábori valutával jutalmazzuk a nyertes métacsapatot, a fent megénekelt számháború hőseit, és a különböző kézműves diszciplínákban remeklő táborozókat. Meg nem erősített forrásból tudjuk, hogy az Özvegyasszony Négy Fillére dalmondó társulat is ebben a jeles kitüntetésben részesül ma.

Tartsanak holnap is velünk.

Üdvözlettel
a Krónikás (és távoli unokaöccse Prímvölgyi Igric Benő)

Címkék:,

Kommentelés lezárva.