Marosvásárhelyi diákok a Tompa Mihály Református Gimnáziumban

2018. 03. 10. • Közlemények • Megtekintések: 220

Kárpát-medencei körútjuk során meglátogatta iskolánkat a Bolyai Farkas Elméleti Líceum küldöttsége, hogy bemutassák a gernyeszegi református templomot és a Teleki család kastélyát.

A marosvásárhelyi diákok egy Erdélyben folyó program keretén belül örökbe fogadtak két egymással kapcsolatban álló műemléket: a Marosvásárhelyhez közeli Gernyeszeg református templomát és a Teleki-kastélyt. A program részét képezte ezeknek a történelmi emlékhelyeknek a felkutatása és bemutatása magyarországi, kárpátaljai és felvidéki iskolákban.

A Hajdu Zoltán igazgatóhelyettes vezette öttagú küldöttség 2018. március 2-án látogatott el iskolánkba, ahol az 1.G, 2.G, V.O osztályok diákjainak bemutatták azokat a kisfilmeket, amelyeket a műemlék épületekről készítettek, valamint egy zeneszám felvételét, amelyet maguk írtak a történelmi emlékhelyek felkutatása kapcsán.

A látogatás során az iskolánk diákjai megismerhették egy híres és a saját közösségének építésében tevékenyen részt vállaló család néhány tagjának életét. Megismerhettek olyan helyeket, amelyek bár tőlünk több száz kilométer távolságban vannak, de ugyanannak a történelmi hagyománynak a részei. Az iskolánk diákjai példákat kaptak arra vonatkozóan, hogy a környezetünkben lévő emlékeket hogyan lehet mások számára is bemutatni.

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjainak bemutatója is egyik példája volt annak, hogy a Tompa Mihály Református Gimnáziumban számos lehetőség van arra, hogy a diákok a tanórai kereteken kívül is megismerkedhetnek nemzeti történelmünk és kulturális emlékeink egy-egy részletével.    

 Kommentelés lezárva.