Iskolánk vendége volt Kovács Magda, író…

2018. 04. 13. • Közlemények • Megtekintések: 178

1964 óta, április 11-e, József Attila születésnapja, a magyar költészet napja. Évről évre változatos rendezvényekkel tisztelgünk e napon a magyar líra előtt, előadóesteket, író-olvasó találkozókat, versmondó maratonokat, könyvbemutatókat szervezünk.

Iskolánkban a reggeli áhítaton kezdtük az ünneplést. A VII.O osztály diákjai rövid zenés-prezentációs formában emlékeztek meg József Attiláról, majd a magyar órákon diákjaink versmaratont tartottak. A napot azonban Kovács Magda író látogatása koronázta meg, aki nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat, és egy nagyon élvezetes, tartalmas, szórakoztató író-olvasó találkozóban volt részünk. Az írónő beszélt írói indulásáról, íróvá válásának folyamatáról, az írás szépségeiről, író- és költőtársakról, példaképekről, a költészetről általában, a költészet aktualitásairól, meséiről, ihletforrásairól. A beszélgetés végén pedig felolvasta férje, a költő Bárczi István egyik versét, akinek szintén ezen a napon, április 11-én volt a születésnapja.

Biztatta a fiatalokat, hogy olvassanak sokat és merjenek alkotni, mert az olvasás és az írás inspirál, s az irodalomnak igenis van jövője.

Kovács Magda beszélgetőpartnere Gál Laura (3.G) volt.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>