Csetneki csipke újratöltve

2014. 04. 24. • Akikre büszkék vagyunk • Megtekintések: 3226

2014. március 27. és 29. között a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium adott otthont a Tudományos Diákkörök 14. Országos Konferenciájának. A Kutató Diákok Mozgalma kiemelkedően tehetséges középiskolás diákok számára biztosít kutatási lehetőséget a legjobb magyarországi kutatóhelyeken. A diákokat a laboratóriumok, intézetek, műhelyek és mentorok megtalálásában is segítik. A mozgalom 1997 óta rendezi meg a TUDOK-ot, azaz a Kutató Diákok Országos Konferenciáját, amelyre ma már a határon túlról is jelentkeznek előadásokkal, tanulmányokkal a tanulók. A kecskeméti döntőre 145 előadó diák érkezett a hat selejtezőből, amelyből 3-at határon túli településeken rendeztek meg (Szlovákiában, Erdélyben és a Vajdaságban).

A versenyen a diákok saját kutatásuk eredményét mutatták be szakmai zsűri előtt, akik között akadémikusok, egyetemi oktatók, a gazdaság különböző szegmenseiből érkező kutatók és középiskolai tanárok voltak. 12 szekcióban versenyeztek a diákok, többek között matematika, fizika, informatika, robotika, irodalom, történelem, orvosbiológia, szociológia, pszichológia, néprajz. Az indulókat szekciónként értékes díjakkal jutalmazták és a középiskolás diákok továbbtanulásukhoz is többletpontokhoz juthattak a versenyen való szerepléssel.

A Tudományos Diákkörök 14. Országos Konferenciáján Szlovákiát  iskolánk diákja, Máté Julianna, 2.osztályos tanuló képviselte. A Csetneki csipke újratöltve című munkájával jutott el az országos konferenciára, amivel a felvidéki fordulón kategóriájának 1.helyezettje lett, valamint a zsűri különdíját is elnyerte. A kecskeméti döntőben szintén nagy elismerésben részesült, hisz a Néprajz és közgazdaságtan szekció nagydíját nyerte el.

Julcsi elmondása szerint nagyon örült az 1.helyezésnek és sok barátra tett szert. A Kutató Diákok Mozgalma mottójával élve, ő megtalálta a helyét.

A szép eredményhez gratulálunk és további kutatómunkáihoz sok sikert kívánunk!

Címkék:, ,

Kommentelés lezárva.