Adománygyűjtések decemberben

2019. 12. 05. • Közlemények • Megtekintések: 2468

A legkisebb ajándékkal is nagy örömet lehet szerezni, ezért az idei adventi időszakban is több adománygyűjtésbe bekapcsolódik iskolánk. Alább megtalálhatóak az egyes gyűjtések részletei, és a határidők.

Cipősdoboz  gyűjtés

Ahogy az előző években, az idén is szeretnénk karácsony előtt örömet szerezni a rimaszombati kórház gyermekosztálya kis betegeinek és megajándékozni őket egy cipősdoboznyi apró ajándékkal.

Amit a dobozba tegyetek a választott életkorhoz és nemhez illően:

– játékokat, (kisautók, babák, könyvek, kirakós játék stb.)

– rajz- és taneszközöket (ceruzák, színes ceruzák, kifestő, zsírkréta stb.)

– kisebb ruházati cikkeket (kesztyű, sapka, zokni stb. Nem használtat!)

– egyéb használati tárgyakat (bögre, állatfigurák, karácsonyi dísz stb.)

Kérünk Benneteket, olyan dolgokkal töltsétek meg a csomagot, aminek Ti is örülnétek! Készíthettek többen közösen is egy csomagot.

A dobozt és fedelét kérjük, külön csomagoljátok be, és írjátok rá a megajándékozni kívánt gyermek nemét és korát!

Az ajándékok begyűjtési határideje 2019. december 13., péntek.

kórház gyermekosztálya számára szintén lehet hozni mintás ágyhuzatot, gyermek pizsamát, trikókat, meleg, zoknit. Ennek határideje szintén december 13.

Vöröskereszt Rimaszombati Területi Egyesülete gyűjtést szervez rászoruló gyerekek számára. Számukra könyveket, édességet, ruhaneműt és játékokat gyűjtünk. Ezeket az adományokat december 11-ig gyűjtjük az iskolában.

 

Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtése

„Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6,10)

A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtései 2010-2018. között jelentős mértékben hozzájárultak a határon túli magyar református iskolák fejlesztéséhez.

2019-ben immár tizedik alkalommal foghatunk össze, hogy segítséget küldhessünk egyházi oktatási intézményeknek. Ez alkalommal azonban – a Generális Konvent elnökségének döntése alapján – a Szíriai Örmény Református Egyház damaszkuszi általános iskolájának támogatása a cél.

Kérjük diákjainkat, hogy mindnyájan kapcsolódjanak be a gyűjtésbe, hogy egy nagyon nehéz helyzetben lévő közösséget támogathassunk. Az osztályfőnökeitekkel beszéljétek meg a gyűjtés formáját és december 20-ig adjátok át az adománygyűjtő lappal együtt az összegyűjtött összeget az osztályfőnökötöknek.

Címkék:, ,

Kommentelés lezárva.