„Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntője – Sátoraljaújhely

2017. 11. 11. • Akikre büszkék vagyunk, Közlemények • Megtekintések: 887

Október 13-15-e között 45. alkalommal került megrendezésre Sátoraljaújhelyen az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntője, melyen iskolánk tanulója, Gál Laura (3.G) idén is megkapta az Anyanyelvápolók Szövetségének díját.

Laura az előző iskolai évben 3. helyen végzett a Szép Magyar Beszéd elnevezésű nyelvhasználati és kiejtési verseny országos döntőjén, Kassán, így kapott meghívást erre a neves eseményre.

A versenyre a Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek diákok, így magyarországiak, vajdaságiak, erdélyiek, kárpátaljaiak és felvidékiek egyaránt részt vettek a versenyen.

A verseny írásbeli és szóbeli fordulóból állt. Az írásbeli fordulón a diákoknak 180 perc állt rendelkezésükre, hogy megoldjanak egy, a teljes nyelvtan tananyagot felölelő feladatlapot, melyben grammatikai, szemantikai, frazeológiai, stilisztikai, retorikai jellegű feladatok egyaránt voltak. A szóbeli fordulón pedig a diákok négy téma közül választhattak, majd három percben előadták a választott témára írt szövegüket.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztásra a Magyar Nyelv Múzeumának parkjában került sor, Széphalmon.

Kedves Laura, az eredményes szerepléshez szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Kommentelés lezárva.