Hizsnyan Bálint polgármesteri díjat kapott

2019. 06. 21. • Akikre büszkék vagyunk • Megtekintések: 1977

Hizsnyan Bálint polgármesteri díjat kapott Rimaszombat polgármestere minden év júniusának végén fogadja a város oktatási intézményeinek legsikeresebb diákjait. A Tompa Mihály Református Gimnázium tantestülete a 2018/2019-es tanévben elért eredményei alapján Hizsnyan Bálintot (IV. O) javasolta polgármesteri díjra.

Hizsnyan Bálint az idei tanévben matematika és fizika versenyekbe kapcsolódott be. Koránál fogva lehetősége adódott arra, hogy az alapiskolák 9. és a nyolcosztályos gimnáziumok 4. osztályosai, valamint az első évfolyamos középiskolások számára kiírt versenyekbe is benevezzen. Az alapiskolás korosztály számára megrendezett matematika és fizika olimpiák járási fordulójában egyaránt első helyen végzett. A kerületi fordulóban matematikából hatodik, fizikából pedig második helyen végzett. Az elsős középiskolások között, tehát a sajátjától egy kategóriával magasabb szinten szintén részt vett a kerületi fordulón, ahol fizikából a kerületben a legmagasabb pontszámot érte el, matematikából pedig sikeres megoldó lett.

A Felvidéki Magyar Matematikaversenyen elért eredményei alapján részt vett a középiskolások számára Marosvásárhelyen és az általános iskolások korosztálya számára Lakitelken megrendezett Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen is. A Református Iskolák Országos Matematika Versenyén Debrecenben 4. helyen végzett a zsűri dicséretével.

Bálint az érdeklődési területein belül nagyon céltudatos munkát végzett az idén. Mindemellett foglalkozott Hatvani Istvánról szóló kutatásokkal, az osztálytársaival aktív tagja volt annak a csapatnak, amely a regionális projektnapon bemutatta Rimaszombat értékeit. Bekapcsolódott a Katedra Történelem Versenybe is.
Bálint főképpen a széleskörű műveltségéből adódó holisztikus látásmódjával tűnik ki kortársai közül.

Kommentelés lezárva.