Katedra Történelemversenyen országos döntő

2019. 05. 08. • Akikre büszkék vagyunk • Megtekintések: 1409

Örömmel tudatjuk, hogy iskolánk Czahiku nevű csapata – Czakó Dániel, Kuzma Norbert, Szabó Fanni /IV.O/ – 4. helyen végzett a Katedra Történelemverseny országos döntőjén, melyre 2019. május 6-án került sor a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképzőben.

A verseny idei témája Magyarország az első világháborúban (előzményként a dualizmus korszaka), a forradalmak kora és a trianoni döntés volt. A 4 forduló során 30 alapiskola 43 csapata oldotta a feladatokat hónapról hónapra. Az országos döntőben 16 csapat mérte össze erejét.

Iskolánkból idén három csapat is bekapcsolódott a versenybe a IV.O osztályból. A Princip csapat (Bartók Bereniké Sára, Szabó Fanni, Sztankovics Bolda Zonga), a Sissy udvarhölgyei csapat (Balyo Amarilla Mercédesz, Czégény Anikó, Vincze Friderika) és a Czahiru csapat (Czakó Dániel, Hizsnyan Bálint, Kuzma Norbert).

A 4 levelezős fordulóban kapott pontjaik alapján mindhárom csapat tovább jutott az országos döntőre, a versenyszabályzat értelmében azonban iskolánként csak egy csapat, a legeredményesebb vehetett részt rajta. A döntőn végül Czakó Dániel, Kuzma Norbert és Szabó Fanni képviselte iskolánkat.

Az elért eredményhez szívből gratulálunk!

Kommentelés lezárva.