LEGERE

2015. 01. 26. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 1585

Újra lezárult egy újabb évad a Legere versenyek sorában a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen. A középiskolásoknak szóló verseny idei témája az „Irodalom és szerelem” volt.  A háromfordulós versenyen iskolánkat egy háromfős csapat, a Bájoló, képviselte. A résztvevők: Bede Krisztina 4.G, Hizsnyan Júlia VII.O és Máté Julianna 2.G osztályos tanulók.

A negyedik alkalommal megrendezett országos megmérettetés három fordulóból állt, amelyek során a versenyzők szövegértelmező és kreatív írásbeli feladatok megoldásával adtak számot tudásukról, továbbá az utolsó fordulóban röviden bemutatták a verseny témájához kapcsolódó ismereteiket. A versenyzők nemcsak Ovidius, Balassi, Ady, József Attila, Pilinszky szerelmes szövegeivel ismerkedhettek meg, hanem bepillantást nyertek a kortárs magyar irodalom szerelmi költészetébe is

Ebben az évben 36 csapat vett részt a versenyen, tehát összesen 108 tanuló. Gimnáziumunk összesítésben a 9. helyen végzett, a prezentációk versenyében pedig az 1. helyet szereztük meg. Bede Krisztina, Hizsnyan Júlia és Máté Julianna könyvbemutatója, amelyen saját képekkel illusztrált antológiájukat mutatták meg, teljesen elkápráztatta a zsürit.

Gratulálunk lányok!

Kommentelés lezárva.