Március – a könyv hónapja

2018. 02. 28. • Egyéb, Közlemények • Megtekintések: 1528

“Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell,
hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember;
mert a Könyv is Élet, és él, mint az ember –
így él: emberben könyv, s a Könyvben az Ember.”

( Babits Mihály )

A könyv az ember számára igazi kincs lehet, egy bensőséges barát. A könyv hónapja alkalmából szeretne iskolánk lehetőséget teremteni tanulói számára, hogy személyesebb kapcsolatot tudjanak kialakítani a könyvekkel. Egyre szembetűnőbb ugyanis, hogy milyen kevesen járnak ma könyvtárba, milyen ritkán lapoznak fel egy-egy könyvet, mennyire keveset olvasnak. Ha a diákok valamit tudni szeretnének, az internet segítségével oldják meg a feladatot, hiszen az gyorsabban juttatja el őket az információkhoz. A könyvekhez több idő kell, viszont a hozzájuk fűződő kapcsolat érdekesebb, bensőségesebb lehet. Erre szeretnénk az első márciusi héten felhívni mindenki figyelmét.

A könyvhét 2018.március 5-én, hétfőn indul és 9-én, pénteken fejeződik be.

Idei témánk: a NYUGAT – indulásának 110. évfordulója.

P R O G R A M :

Hétfőn a kvinto és I.G osztály tanulói egy faliújságot készítenek a Nyugatra emlékezve, s egyet Tóth Árpád, Karinthy Frigyes és Kaffka Margit emlékére. Magyar nyelv és irodalom órákon a fent említett költők, írók műveiből olvasunk.

Kedden a rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár által szervezett előadásokra látogatnak el diákjaink. A primo és secundo osztályok  Az őskor szörnyei c. beszélgetésen, a tertio és kvarto osztályok pedig Az evolúcióról szóló előadáson vesznek részt, amelyet Mgr. Valent Dušan paleontológus ad elő a városi könyvtárban.

Szerdán filmvetítésekkel tarkítjuk a hetet. A tertio osztály Kosztolányi: Pacsirta c. regényét tekintik meg megfilmesítve. A kvarto osztály pedig a Nyugatról tekint meg egy filmet.

Iskolánk Diákönkormányzata /DÖK/ versenyt hirdet, minden osztályban ki kell alakítani egy könyvkuckót kedvenc könyveikből. A legszebb vagy legérdekesebb könyvsarok pénteken díjat is kaphat.

Csütörtökön könyvcserét tartunk. Ha van egy jó könyved, amelyet már kiolvastál, s szívesen kicserélnéd egy másikra, hozd el!

Pénteken kiértékeljük a hetet, s díjkiosztó is lesz.

A hét minden napjára készítenek a DÖK-ösök érdekes feladatokat, ilyen pl. a RAKD KI! és a NE CSAK OLVASD, NÉZD IS!. A feladatokat áhítaton osztják ki az egyes osztályoknak, s a nagyszünetben kell megoldást keresni.A hét folyamán a földszinti folyosón rajzkiállítást is szervezünk a diákok munkáiból, amelyen versillusztrációikat mutatjuk be.

                                        MINDENKINEK JÓ SZÓRAKOZÁST kívánnak
                                                                                                                                       a SZERVEZŐK és a DÖK-ösök

Címkék:

Kommentelés lezárva.