A Magyar Költészet Napja

2014. 04. 12. • Beszámolók • Megtekintések: 1795

Április 11. József Attila és Márai Sándor születésnapja, s 1964-től a Magyar Költészet Napja. Iskolánk idén is tisztelgett a magyar irodalom nagyjai előtt, ám rendhagyó módon egy nappal korábban, április 10-én.

A napot, a reggeli áhítaton a Páko Mária által életre keltett Tompa Virágai formáció és a szintén Páko Mária által vezetett gitár szakkör ifjú tehetségei nyitották. A Tompa Virágai (Horváth József – ének, Munka Dávid – gitár, Reichelová Evina – fuvola) Tompa Mihály: Nefelejcs és Veres János: Arccal az erdőnek című megzenésített versét adta elő, majd a gitárosok Pósa Lajos megzenésített versével folytatták a produkciót. Majd egy maratoni versmondással folytattuk a napot. Diákjaink osztályonként egy-egy verssel tisztelegtek nagy költőink emléke előtt, a felső tagozat kimondottan József Attila verseivel. Ezt követően Kovács Magda meseíró, prózaíró látogatott el iskolánkba, s egy író-olvasó találkozó keretén belül egy nagyon élvezetes, szórakoztató órát tölthettünk el az írónővel, aki beszélt nekünk pályájáról, személyes irodalmi – és élettapasztalatairól.

Délután a szülői értekezlet előtt a Tompa Virágai és gitár szakkör tagjai a reggeli megzenésített dalcsokorral fogadták a szülőket, majd a Három Rózsa Kávézóban tartottak egy rögtönzött fellépést az érdeklődőknek.

Címkék:, ,

Kommentelés lezárva.