HATÁRTALANUL Vas megyében

2018. 05. 01. • Egyéb, Közlemények • Megtekintések: 920

Iskolánk újra bekapcsolódott a Határtalanul programba, jelenleg a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziummal közösen. 2018. április 23-27. között látogattunk el Vas megyébe, s ismerkedtünk a megye jelenével, múltjával, irodalmi és történelmi emlékeivel, s természetesen a KDG diákjaival.  

Korán reggel indultunk Rimaszombatból, kicsit nyűgösen. A végtelennek tűnő utazás ellenére a hangulat jó volt, s ahogy haladtunk egyre felszabadultabbá vált, és már izgatottan vártuk, hogy elérjük úticélunkat.  Első állomásunk Tihany volt, ahol megtekintettuk az apátságot és a csodás kilátást. Az időjárás nekünk kedvezett, így megcsodálhattuk a Balaton vizén csillámló napfényt. Ismét útra keltünk, ezúttal Sümegre. Felfelé menet a kilátás kápráztatott el minket, majd a vár. Sümeg falai között barangolva egy kedves idős bácsi új dimenzióba emelte az idegenvezetés fogalmát, feldobva ezzel a fáradtságtól lankadó hangulatot.

Az elkövetkező napokban rengeteg színes program várt ránk. Megismertük Szombathely múltját és jelenét, irodalmi és történelmi vonatkozásait, megnéztük a legszebb és legjelentősebb épületeket.  A Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai és tanára végig velünk tartottak a különböző útvonalakon. Nagyon barátságosak és kedvesek voltak velünk. Már kedden sikerült összebarátkoznunk néhányukkal, és jobban megismernünk őket. Estefelé közösen moziba mentünk, majd a szállásra.

Szerdán Kőszeget fedezhettük fel egy játékos feladat keretein belül. A játéknak sikerült összehoznia a csapatokat. Rendkívül izgalmasnak találtam ezt a napot, így sokkal jobban megismerhettük Kőszeget, mintha csak végigrohantunk volna rajta egy idegenvezetővel.  A jáki templomot és a sárvári Nádasdy várat is megnéztük ezen a napon. A jáki templom megtekintése hatalmas élmény volt, mely lenyűgözött minket a maga 800 évével, pompájával és szépségével. Felemelő olyan helyeket bebarangolni, melyeket eddig csak képről csodálhattunk meg, vagy a tanórákon hallhattunk és tanulhattunk. Este együtt énekeltünk és buliztunk a diákokkal az iskolában. Jó hangulatban telt az este.

Csütörtökön az Őrségbe mentünk. Ez is nagy élmény volt. Megismertük az Őrség szokásait és hagyományait több állomáson keresztül. Hagyományos ételeket és italokat kóstolhattunk. Az őrségi jellegzetes ételek nagy meglepetést okoztak számunkra, ugyanis sokkal finomabbak voltak, mint amit remélni mertünk. Délután pedig különféle magok préselt olajait kóstolhattuk meg.

Pénteken az iskolában (KDG) megosztottuk egymással élményeinket, elbúcsúztunk és elindultunk a hét utolsó úti célja felé, Keszthelyre, ahol a Festetics-kastélyt, a Helikon kastélymúzeumot tekintettük meg.

Mindent összegezve: örök emlék marad ez a kirándulás, rengeteg élménnyel és új barátságokkal. Nagyon örülünk a lehetőségnek, és hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk rajta. Reméljük a diákok is örültek nekünk, és várják a viszontlátást.

Gál Laura, Bálint Krisztina, Illés Bernadett Mária, Sallai Gréta, Nagy Eszter Réka, Ferkó Cyntia

(II.G, 3.G, VII.O)

  • 31520660_1561301007321261_8871750073717882880_nKommentelés lezárva.