KIRCHENTAG 2015 STUTTGART

2015. 07. 04. • Beszámolók • Megtekintések: 941

 Németországban minden második évben megrendezik a protestáns egyházi találkozót fiatalok és idősebbek számára egyaránt. Az egyházi napok alkalmával nemcsak a vallási kérdéseket vitatják meg, hanem több zenei koncertre, beszélgetésre, színházi előadásra is sor kerül.

Iskolánk rendszeres résztvevője az egyházi napoknak, voltunk már Kölnben, Drezdában, Hamburgban és most Stuttgartba látogattunk el. A találkozón a gimnáziumot 3 diák – Czakó Gabriella, Hizsnyan Júlia és Vincze Réka- és 2 pedagógus képviselte.

  1. június 3-án kezdődött a találkozó, s a vasárnapi közös istentisztelettel ért véget, amelyen több ezer ember vett részt. Stuttgartban előadásokon és koncerteken vettünk részt, s emellett volt idő megtekinteni a város nevezetességeit is. Időt szakítottunk a Merzedes Múzeumra is, valamint ellátogattunk egy csodálatos porosz várkastélyba, Burg Hohenzollerbe.

Kalandos úton érkeztünk Stuttgartba, de felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza, amiért köszönettel tartozunk a református egyháznak is, amiért lehetővé tették utazásunkat.

Köszönjük szépen!

 

Kommentelés lezárva.