Megújult a gimnázium tornatermének erkélye

2021. 06. 28. • Beszámolók • Megtekintések: 1804

Az egykori Egyesült Protestáns Gimnázium tornaterme annak idején nemcsak a fiatalok testi egészségének szolgálatára épült, de az iskola, sőt a város közösségi életének is fontos helyszíne volt. Az utóbbi évekre ugyancsak megkopottá vált, bizonyos részei biztonsági szempontból sem feleltek meg az előírásoknak. A küzdőtér 2011-12-ben új padlóburkolatot kapott. A falak borítása és a bordásfalak is megújultak akkor. Az erkélyt, amelyen egykor a sportesemények és ünnepi alkalmak közönsége számára voltak kialakítva ülőhelyek, le kellett zárni, mert a használata nem volt már biztonságos.

A Bethlen Gábor Alap támogatásával a 2020/2021-es tanév téli hónapjaiban sikerült elvégezni a tornaterem erkélyének felújítását. A munkálatok során felújították az ülőhelyek megrongálódott részeit, pótolták a hiányzó lépcsőfokokat, kicserélték a korhadt padlódeszkákat. Az erkélyen lévő belső korlátot teljes egészében ki kellett cserélni, a küzdőtér felőli korlátot pedig meg kellett magasítani, hogy megfeleljen a jelenlegi előírásoknak.

 

Az utóbbi években a tornatermet használó iskolákban az osztályok számának növekedése miatt a tornaórák száma is megnőtt. Az erkély felső részén egy szintbe hoztuk a padlót, ami gumiból készült borítást kapott. Ilyen módon kialakítottunk egy teret, ahol gimnasztika és erőnléti órákat lehet tartani. Most már lehetőség van arra, hogy egyidejűleg két csoportnak legyen órája a tornateremben. Az erkélyre vezető csigalépcső mennyezete is veszélyessé vált a korábbi beázások következtében. A felújítás során a feljáró mennyezetét is kijavították. A felújítást a Stavoservis cég végezte el Máté Zoltán mérnök tervei alapján.  A felújítás teljes értéke 8 376,28 Euró volt.

Az elvégzett munkák néhány évtizedre lehetővé teszik az erkély biztonságos használatát akár tornaórákon akár a diákversenyek és közösségi rendezvények alkalmával a nézők számára, ami végső soron a diákok oktatási feltételeit és az intézmény közösségformáló erejét javítja.

Kommentelés lezárva.