Megújult az iskolai könyvtár

2020. 02. 26. • Beszámolók • Megtekintések: 986

A gimnázium több mint 11 ezer kötetes könyvtára a második emelet két termében van elhelyezve. A magyar és világirodalmi alkotások egy külön teremben, a szakkönyvek pedig egy olyan teremben vannak, ahol tanítás is folyik.

2018-ban és 2019 tavaszán sor került ezekben a helyiségekben a villamos hálózat, a vízvezeték és fűtésrendszer, az ablakok cseréjére és a festésre. 2020-ban tovább folytatódott a könyvtár felújítása. A Bethlen Gábor Alap támogatásával kicseréltük az egyik terem padlóburkolatát és egy új polcot készíttettünk, amelynek mérete megegyezik a már meglévő polcok méretével. Ide tudtuk elhelyezni azokat a könyveket, amelyeknek már nem volt helye az elmúlt években. Közben egy új elrendezést alakítottunk ki, amelyben egyszerűbbé válik a könyvekhez való hozzáférés.

A könyvtári állomány nyilvántartása és a kölcsönzések megkönnyítése érdekében 2020 októberétől heti 10 órában önálló könyvtárost alkalmazunk.

Mindezek a változások segíthetik, hogy a tanulók többet tartózkodjanak az iskolai könyvtárban és használják annak szolgáltatásait.

Kommentelés lezárva.