Rajzolni jó

2015. 02. 26. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 4032

„Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: “nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni és a hang elnémul.“ – mondta Vincent van Gogh. Ha tanító lett volna a 19. század holland festőóriása, talán még azt is hozzá teszi, hogy nem csak hogy elnémul a hang, de rájössz, nincs is igaza…..

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya  14. alkalommal hirdette meg a Ferenczy István Képzőművészeti Versenyt, melybe iskolánk tanulói, mint minden évben, idén is bekapcsolódtak. Készültek portrék József Attiláról, festmények híres templomainkról és páran megpróbálkoztak a népszokásaink (húsvét, szüret, busójárás) „megörökítésével” is. Az elkészült alkotások közül a legsikerültebbeket beneveztük a versenybe. A szakmai zsűri, hasonlóan az elmúlt évekhez, több száz (egész dél Szlovákiából beérkező!) gyermekmunka közül válassza ki a legjobbakat, melyek február 27-től a Tompa Mihály Alapiskola Nyugat-lakótelepi épületében lesznek kiállítva. Reméljük, diákjaink rajzai közül is több elnyeri majd a tetszésüket. A beküldött munkákat lefotóztuk. Íme, nézzétek meg őket.

  1. téma – József Attila (portré)
    Ternák Annámária, Bial Angelika
  2. téma – Híres templomaink
    Máté Julianna, Sallai Gréta, Csótó Veronika, Burszki József, Molnár Emese, Munka Eszter, Ternák Annamária,
  3. téma – Népszokásaink
    Molnár Emese, Csótó Veronika, Dominika Kuzmová,

(Góbis Réka és Obrtal Patrick secundós tanulóink „Szüret” című rajza és Bede Krisztina 4. osztályos tanulónk „József Attila portréja” hiányzik a „képtárból”.)  – zsk-

Kommentelés lezárva.