„Dicső híre-neve fönnmarad örökre” Arany János élete és pályafutása

2017. 04. 09. • Akikre büszkék vagyunk, Közlemények • Megtekintések: 2982

Örömmel tudatjuk, hogy iskolánk A jó palócok csapata – Gál Laura, Molnár Zsófia, Nagy Veronika (2.G) – nagyon szoros versenyben 4. helyen végzett a Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet Szerkesztősége által Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából „Dicső híre-neve fönnmarad örökre”Arany János élete és pályafutása címmel meghirdetett Kárpát-medencei irodalmi verseny döntőjén a középiskolások kategóriájában.
A verseny védnökei: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője, így a győztesek (1-5 csapat) részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök úr által vezetett zarándokúton, mely 2017. július 11-13. között Arany János életútjának fontosabb állomásaira vezet. A lányoknak szívből gratulálunk a nagyon szép teljesítményhez és az elért eredményhez!
A versenybe összesen 120 csapat kapcsolódott be. A középiskolások kategóriájában 50 csapat versengett főleg magyarországi iskolákból, de voltak csapatok a Kárpát-medence szinte minden szegletéből: Kárpátaljáról, Erdélyből és a Felvidékről is. A verseny 3 levelezős fordulóval indult. A részt vevő csapatok a vetélkedő feladatait február 5-től kéthetente olvashatták a Keresztény Élet hasábjain, illetve a Lakiteleki Eötvös Iskola honlapján. Az egyes fordulók megoldásainak postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap volt.
A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elért 22-22 csapat került a verseny középdöntőjébe, majd onnan a legjobb 12 csapat a verseny döntőjébe, mely a Lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre 2017. április 6-8. között.
dicso2A jó palócok csapat a levelezős fordulók alapján 4. helyen végezve kapott meghívást a verseny középdöntőjébe, ahol sikerült megőriznie a 4. helyét, s végül a döntőt is (már egyedüli határon túli csapatként versenyezve) ezen a helyen fejezte be, fél ponttal lemaradva a 3. helyen végzett csapat után.
A csapat eredeti harmadik tagja a levelezős fordulók idején Illés Bernadett Mária (VI.O) volt, aki sajnos a középdöntő idején lebetegedett, így Nagy Veronika (aki szintén dolgozott a három levelezős forduló feladataival) utazott a csapattal a verseny középdöntőjére.

Kommentelés lezárva.