Az oktatási államtitkár látogatása a református gimnáziumban

2021. 04. 26. • Beszámolók • Megtekintések: 1403

Filip Mónika, a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának államtitkára és Gajdács Mónika a Kisebbségi és Inkluzív Oktatásért Felelős Főosztály főigazgatója 2021. április 22-én ellátogatott a Tompa Mihály Református Gimnáziumba.
A találkozó során Molnár Beáta igazgató asszony először felvázolta az iskola múltját, bemutatta az itt folyó oktató-nevelő munkát és az épület felújításának fázisait.
A megbeszélésen az államtitkár asszony érdeklődött az iránt, hogy az iskola hogyan alkalmazkodott a járvány során kialakult helyzethez, miként sikerült átállni az online oktatásra, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük a tanároknak, diákoknak és a szüleiknek. „Ebben a nehéz helyzetben is támaszkodhattak a szülők az iskola segítségére. A diákok rendelkezésére bocsájtottuk az informatika terem laptopjait. Akiknek szükségük volt rá, kikölcsönözhették az iskolából.”– mondta Főző Zsolt igazgatóhelyettes. Vincze Norbert, matematika-fizika szakos tanár hozzátette, hogy a kezdeti nehézségeket a kommunikáció kialakítása, a feltöltött tananyagok mennyiségének, az online órák napi mértékének a meghatározása jelentette, hogy ne terheljük le túlzottan a diákjainkat. A kommunikáció a diákokkal és szülőkkel, az iskola belső informatikai rendszerén keresztül folyik, ami videókonferencia alkalmazás és egyéb platformok használatával egészül ki.
Az iskola vezetősége kitért arra is, hogy a gyerekek jelenléti oktatását a minisztérium által előírt javaslatokat figyelembe véve előkészítette, a tantestület tagjaival megtervezték az adaptációs időszakot és várják vissza a diákokat az iskolába.
A találkozó végén a küldöttség megtekintette a Református Alapiskola alsó tagozatának épületét. A gyerekek kisebb ajándékot vehettek át az államtitkár asszonytól. Az iskola családias hangulata, és a belső elrendezés, amely lehetővé teszi az innovatív oktatási módszerek alkalmazását elnyerte a vendégek tetszését.

Kommentelés lezárva.