BEJUTOTTUNK  A DÖNTŐBE !!!!

2021. 04. 25. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 1684

     A Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest) – A Magyar Nyelv Múzeuma (Széphalom) és az Anyanyelvápolók Szövetsége hetedik alkalommal hirdette meg 2020 őszén az Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv Wacha Imre emlékére című vetélkedőt, amelynek két fordulóját a körülményekre való tekintettel online bonyolították le a szervezők.

      A verseny célja, hogy az általános és középiskolás korosztály körében a magyar nyelvet és az anyanyelvápolást népszerűsítse, nyelvünk szépségeit és sokszínűségét játszva ismertesse meg.

      Iskolánk évek óta bekapcsolódik ebbe a versenybe, amely igazán kedvelt diákjaink körében.  A magyar nyelvtan ismerete mellett szerepet kap a nyelvi kreativitás és leleményesség, a verbális és nonverbális kommunikációs készség, az illemtan; de az általános műveltségre vonatkozó kérdések is előfordulnak. Örömmel tudatjuk, hogy négytagú csapatunk megnyerte a felvidéki döntőt, s bejutott a magyarországi döntőbe. A döntő valószínűleg online lesz.

      A csapat tagjai: Csúsz Réka(V.O), Hajdú Lili(V.O), Hencz Bálint Péter(V.O), Varga Gergő (I.G)

      Köszönet a csapat tagjainak odaadó munkájukért, eredményükhöz gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!

Anyanyelvünk ápolása fontos iskolánk számára, ebben az iskolai évben részt vettünk a Katedra folyóirat által meghirdetett Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő levelezős versenyén is. Örömmel tudatjuk, hogy iskolánkat a secundósok csapata fogja képviselni a döntőben.

A csapat tagjai: Juhász Lilla, Máté Borka és Valacsay Flórián.

Köszönet a jó munkáért, gratulálunkk ehhez a szép eredményhez, a döntőhöz pedig sok sikert és szerencsét kívánunk!

 

Károlyi Katalin

  • Anyanyelvi játékok2
  • Anyanyelvi játékok1

Kommentelés lezárva.