BIBLIAISMERETI VERSENY 2019

2019. 10. 28. • Akikre büszkék vagyunk, Beszámolók • Megtekintések: 1970

BIBLIAISMERETI VERSENY 2019

Mint már néhány éve, úgy idén is jelentkeztünk a Gömöri Református Egyházmegye bibliaismereti versenyére. Csapatunk a következő tagokból állt össze: Bodon Dorina, Ferencz Edina, Hencz Bálint Péter és Nagy Valentina.
Szeptember végén elkezdtünk felkészülni a megmérettetésre. Elsőként a megtanulandó aranymondásokat osztottuk szét egymás között. Ezt követően minden héten összegyűltünk a Lelkészi Hivatalban, és felkészültünk a kiosztott bibliai részből. A tananyagban akadtak könnyebben és nehezebben értelmezhető részek is, de a végére sikerült megbirkóznunk velük.
Majd eljött a nagy nap. A verseny október 26-án került megrendezésre Bátkában. A helyszínen összegyűltek a csapatok. Szemmel láthatóan kevesebb versenyző volt, mint az előző években, de ez nem csökkentett az izgulásunkon.
A megnyitó után szétosztották a csapatokat a termekben, ahol az egész verseny zajlott. Az épület számunkra már nem volt idegen. A mi csapatunk az Antiokhé nevet kapta, ami már ismerős volt a bibliai történetből. A verseny négy körből állt, mindegyikben tesztlapokat kellett kitöltenünk. Néhány feladat több gondolkodást igényelt, de nagyrészt könnyen elboldogultunk velük.
A feladatlapok kitöltése után az ebéd következett, ami virsli volt. Az ebédet egy hosszabb szünet követte, ami alatt csapatképet készítettünk a történet egyik szereplőjének másával.
A szünetet az eredményhirdetés követte. Nagy izgalommal ültünk be a többi versenyző közé, és vártuk, hogy szólítsanak minket; miután a mi kategóriánkra került sor, ez akármelyik pillanatban bekövetkezhetett volna. Megkönnyebbültünk, amikor megtudtuk, hogy nem a bronzsávos kategóriába kerültünk. Ennél is nagyobb volt az öröm, amikor az ezüstsávosak közé sem hívtak minket. Ezután már biztosak lehettünk benne, hogy aranysávosak vagyunk, azaz a kategória legjobbjai közé kerültünk. Nem sokkal később azt is megtudtuk, hogy az első helyezést is sikerült elérnünk.
A verseny és az arra való felkészülés rengeteg élményt nyújtott nekünk. Köszönjük szépen felkészítőnknek, Kovács Tímár Ildikó lelkésznőnek is, hogy foglalkozott velünk! Reméljük, hogy legközelebb is lesz rá lehetőségünk!
Bodon Dorina,
Ferencz Edina,
Nagy Valentina,
Hencz Bálint Péter
— IV.O

 

Kommentelés lezárva.