Diákjaink a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen

2018. 05. 10. • Akikre büszkék vagyunk, Közlemények • Megtekintések: 1745

Szabadkán 2018. április 27-30 között ötödik alkalommal szervezték meg az általános iskolák diákjai számára a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. Iskolánkból a tavalyi versenyeredményei alapján Hajdú Lili (II.O), Czeglédy Levente, Hizsnyan Bálint és Makši Samuel Richard (mindhárman III.O osztályosok) utazhatott el a versenyre.

A diákok a felvidéki csapat tagjaként Vincze Norbert tanár úr felügyelete alatt pénteken utaztak Szabadkára. A versenyre érkezett magyarországi, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és partiumi diákokat először a szecessziós stílusban épült Városháza dísztermében köszöntötték.

A verseny két fordulós volt. Az első fordulót szombaton délelőtt, a második fordulót pedig vasárnap délelőtt tartották. A résztvevő diákok és a tanárok véleménye szerint a feladatok nagyon igényesek voltak.  

A házigazdák pihenésképpen számos kiegészítő, művelődésre és szórakozásra is alkalmas programot szerveztek a fiatal matematikusok számára. Megismerkedtek többek között a Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett szabadkai szecessziós épületekkel. Ellátogattak Csantavérra és Zomborra is. Játékos sportvetélkedőn mérték össze az erejüket és ügyességüket.

Az eredményhirdetésre hétfőn délelőtt szintén a Városháza dísztermében került sor. Makši Samuel Richard azon kívül, hogy 3. helyen végzett a kategóriájában, a legjobb eredményt elérő felvidéki diáknak járó különdíjat is megkapta.  

A II.O és III.O diákjainak felkészítését a matematika versenyekre Máté Szilvia tanárnő végzi. Neki és Samunak is gratulálunk a nagyon szép eredményhez.
Kommentelés lezárva.