A tanév díjazottai

2019. 07. 10. • Akikre büszkék vagyunk • Megtekintések: 807

A tanév befejeződött. A tanévzáró ünnepségen a Bodor István Pénzalap és a Simonyi Alapítvány Szentpéteri József Célalapjának támogatásával több diák jutalomban részesült. Az idei évben, hasonlóan az előzőekhez, sok diákunk ért el kitűnő eredményeket különböző versenyeken. A tantestület a legkiemelkedőbb eredményeket elérő diákokat javasolta az egyes díjakra.

A Holéczy Miklós-díjat Murányi Márk prímós diák kapta. Márk tagja volt a Tompa Mihály Országos Versenyen ezüst sávos minősítést szerzett Viharvirág együttesnek. Első helyet szerzett az Bibliai Rajzversenyen. Számos sportversenyen képviselte iskolánkat. Legkiemelkedőbb eredménye első hely a nyári többtusa országos bajnokságon.

A humán tantárgyak terén elért kiemelkedő teljesítményéért Mikszát Kálmán-díjat kapott Kuzma Norbert kvartós diák. Kuzma Norbert eljutott a Dobré slovo-Jó Szó szlovák nyelvű szavalóverseny országos döntőjébe, a Katedra Történelemverseny országos döntőjében csapatban 4. helyen végzett, a Poznaj slovenskú reč verseny kerületi fordulóján aranysávos besorolást kapott. Norbert ezen felül az elmúlt négy évben részt vett a biológia olimpián és számos sportversenyen. Az elmúlt négy évet mindig 1,00 tanulmányi átlaggal zárta.

Fábry János-díjat az idén három diák kapott a természettudományi tantárgyak terén elért kiváló eredményeiért. Csúsz Réka tertiós diák első helyen végzett a Zrínyi Ilona Matematikaverseny közép-szlovákiai fordulóján, a Matematika Olimpia járási fordulóján és negyedik helyen végzett a Pithagorasz Matematikaverseny járási fordulóján. Ezen kívül tagja volt az Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv című vetélkedő Kárpát-medencei döntőjében második helyen végzett csapatnak. Részt vett a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen Lakitelken és a Református Iskolák Országos Matematika Versenyén Debrecenben.

Czeglédy Levente kvartós diák volt a másik díjazott, aki egyéniben harmadik, csapatban pedig első volt a Zrínyi Ilona Matematika Verseny közép-szlovákiai fordulóján. Sikeres megoldó volt a Matematika Olimpia kerületi fordulója C kategóriájában. Részt vett a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen Lakitelken és a XXIII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyen Gyulán.

A harmadik Fábry-díjas Gergely Orsolya III.G osztályos diák lett. Orsolya első helyen végzett a Zrínyi Ilona Matematika Verseny közép-szlovákiai fordulóján egyéniben és csapatban is. Különdíjat szerzett a XXIII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyen Gyulán. Részt vett a Matematika Olimpia kerületi fordulóján A kategóriában és a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen Marosvásárhelyen. 

A Bodor István-díjat a tantestület a közösségért végzett munkáért ítéli oda. Az idén ezt a díjat a Diákönkormányzat kapta meg mindazért a munkáért, amit az iskola diákéletének színesítése és az iskola jóhírének öregbítése érdekében az elmúlt tanévben tett. Ősszel megszervezték a Regionális Diáktalálkozót a környék alapiskolásai számára, tavasszal iskolai kirándulást szerveztek Krakkóba és Auschwitz-Birkenauba, júniusban pedig részt vettek a Tandem által szervezett Virtuális intimzóna nevű projektben. A Diákönkormányzat kvintós és I. G osztályos tanulói emellett számos rendezvényünket gazdagították énekes-zenés fellépéseikkel.      

A Simonyi Alapítvány Szentpéteri-díját Sztankovics Bolda Zonga és Molnár Sándor kapták. Sztankovics Bolda Zonga, kvartós diák a Szentpéteri-díjat művészet és sport terén nyújtott iskolai és iskolán kívüli aktív tevékenységéért kapta. Iskolánkat két alkalommal képviselte a Dobré slovo-Jó szó szlovák szavalóverseny országos döntőjében. Ebben az évben sikeresen befejezte a Művészeti Alapiskola zenei és képzőművészeti tagozatát is. Cselgáncs versenyzőként eddig 89 versenyen vett részt Szlovákiában és külföldön egyaránt. Két alkalommal volt aranyérmes és két alkalommal ezüstérmes a Szlovákiai Bajnokságon. 2017-ben és 2018-ban a korosztályos szlovák ranglista első helyén végzett. Emellet számos arany, ezüst és bronz érmet nyert nemzetközi versenyeken is Lengyelországban, Szlovéniában, Csehországban, Magyarországon, Ausztriában és Horvátországban. 

Molnár Sándor szekundós diák II. díjat kapott a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Palóc Társaság által meghirdetett pályázaton. Tagja volt a Széphalomban az Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv nevű verseny kárpát-medencei döntőjében 2. helyet szerzett csapatnak. Az Angol Olimpia járási fordulóján első, a kerületi fordulóján 5. helyezést ért el. Aranysávos minősítést szerzett az Országos Református Énekversenyen. Több matematika versenyen is részt vett, a Matematika Olimpián 4. helyen végzett. 

Ahogy erről már korábban írtunk, két diákunk vehetett át Felvidéki tehetség-díjat Komáromban. Makši Richard Samuel a matematika és fizika terén elért országos és nemzetközi szintű versenyeken elért kiváló eredményeiért, Ostrihoň Dávid pedig a Dobré slovo-Jó szó szlovák nyelvű szavalóversenyen és a Poznaj slovenskú reč versenyen elért országos helyezéseiért kapta a díjat.  

Rimaszombat polgármesterének elismerő oklevelét idén Hizsnyan Bálint kvartós diák vehette át kerületi, országos és nemzetközi matematika és fizika versenyeken való eredményes szerepléséért. Az alapiskolás korosztály számára megrendezett matematika és fizika olimpiák járási fordulójában egyaránt első helyen végzett. A kerületi fordulóban matematikából hatodik, fizikából pedig második helyen végzett. Az elsős középiskolások között, tehát a sajátjánál egy kategóriával magasabb szinten is részt vett a kerületi fordulón. Matematikából sikeres megoldó lett, fizikából pedig a legmagasabb pontszámot érte el. Dicséretet kapott a Felvidéki Magyar Matematika Versenyen Pozsonyban és a Református Iskolák Országos Matematika Versenyén Debrecenben. Részt vett a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen, amit Lakitelken az általános iskolás korosztály számára és Marosvásárhelyen a középiskolás korosztály számára szerveztek meg. Bálint mindkettőn tagja volt a felvidéki csapatnak.

Köszönjük valamennyi diákunk idei jó szereplését a tanulmányi, művészeti és sport versenyeken, és köszönjük a felkészítő tanáraik munkáját is.       

Kommentelés lezárva.