Budapesten léptek fel szavalóink és zenészeink

2019. 01. 22. • Beszámolók • Megtekintések: 1424

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány az idén 23. alkalommal szervezett gálaműsort a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az alapítvány küldetése a hátrányos helyzetű települések életminőségének fejlesztése, a falvak kulturális örökségének ápolása és gazdagítása. Ezen az alkalmon kerül sor már 1998 óta a Kultúra Lovagja cím adományozására. A szervezők minden évben lehetőséget adnak egy magyarországi vagy határon túli régió számára kulturális örökségének bemutatására.

A 2019. január 19-én Budapesten a Stefánia Palotában megrendezett idei gálának a díszvendége „Gömörörszág” volt. A történelmi vármegyét a rimaszombati székhelyű Gömör-Kishonti Múzeum Egyesület és a putnoki Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület képviselte. A Velezd Néptáncegyüttessel közösen a Tompa Mihály Református Gimnázium diákjai kaptak lehetőséget arra, hogy a gömöri kulturális értékekből néhány részletet megmutassanak a gála közönségének és az idei díjazottaknak, akik között olyan ismert személyiségek is voltak mint Varga Miklós énekes és Farkas Bertalan dandártábornok, az első magyar űrhajós. Kultúra Lovagja címet hat felvidéki személyiség is kapott, többek között Benedek László a Gömöri Fotóklub alapítója és posztumusz Igó Aladár népi fafaragó. Az iskolánk diákjai gömöri népdalokat, gömöri születésű költők verseit adták elő szóban és megzenésítve.  

A Budapesten szereplő kilenc diák számára a helyszín és a nézőközönség miatt is különleges élmény volt a fellépés. Mi pedig büszkék vagyunk rájuk, hogy szépen és hitelesen sikerült megmutatniuk azt, ami számunkra érték.

A fellépők: Nagy Eszter Réka (III.G), Czeglédy Botond (VI.O.), Csótó Veronika (V.O), Czigány Zsófia, László Fruzsina, Magicz Vivien (mindnyájan I.G.), Kovács Bence (V.O.), Ferencz Zsolt (II.O.), Murányi Márk (I.O.)

  • _I2A0020
  • _I2A9981
  • _I2A0007
  • _I2A0032

 

 

 

 

  

Kommentelés lezárva.