Ja som ja / Én vagyok én

2014. 10. 26. • Beszámolók, Diákönkormányzat • Megtekintések: 2846

Október 17-19. között Szencen egy fiatalokat megszólító szeminárium került megrendezésre Én vagyok én címmel A szeminárium célja olyan, első kézből szerzett történetek gyűjtése, amelyek tematikája az intolerancia, illetve diszkrimináció jelenségeivel áll összefüggésben. A projekt kezdeményezője a Milan Šimečka Alapítvány, támogatója pedig az Intenda Alapítvány, amely a Fejlesztjük a polgári identitást programért felelős.
Az Én vagyok én projekt e program keretein belül valósulhatott meg, mi több, sikerült közös beszélgetést indítania társadalmunk azon jelenségeiről, amelyek megoldása nyílt párbeszédet igényel. Iskolánkat az oktávóból Ruszó Ivett képviselte.

„Pénteken reggel indultam el Szencre, a szeminárium helyszínére. Amennyire félve, izgatottan mentem, olyan nagy örömmel és sok-sok szép élménnyel gazdagabban tértem haza. A tréning fő témája a diszkrimináció volt. Ennek kapcsán voltak különböző játékok, feladatok, beszélgetések. A szemináriumon kilenc résztvevő volt, s így együtt, úgy gondolom, egy igen jó csapatot alkottunk. Az egyik legnagyobb pozitívumja a három napnak az volt, hogy hihetetlenül jó embereket ismerhettem meg az ország minden zugából. Hallhattam a véleményét az országunkról annak, aki pl. egy éve költözött ide Afganisztánból vagy Szíriából, de megbarátkoztam egy amerikai születésű fiúval is, és még sorolhatnám. A feladatokon keresztül sikerült még jobban megismernünk egymást, példálul mikor adott volt a szituáció, és nekünk kellett eldöntenünk, diszkriminációról beszélünk-e vagy sem, s mi hogyan viselkednénk. Voltak játékok is, melyek folyamán jókat szórakoztunk, nagyokat nevettünk. Mindent összevetve nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a szemináriumon, az ott szerzett fantasztikus élményekre mindig mosolyogva fogok visszagondolni.“

A szeminárium résztvevői így részt vehettek egy nemzetközi weboldal, a Stories that move tartalmának fejlesztésében, amely az identitásról, sokszínűségről és diszkriminációról próbál egy árnyaltabb képet nyújtani.

Ruszó Ivett (oktávó)

Címkék:,

Kommentelés lezárva.