Együtt könnyebb

2020. 12. 10. • Hírfolyam • Megtekintések: 1293

Kedves iskolai közösség, szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtését, amelybe ebben az évben is bekapcsolódik iskolánk.

A tavalyi év gyűjtése nagy sikerrel zárult. Februárban a gyűjtésben befolyt összeg és a Generális Konvent hozzáadott támogatása folytán 32 millió forint juthatott el a fő kedvezményezettnek, a Szíriai Örmény Református Egyház fenntartásában működő Damaszkuszi Keresztyén Általános Iskolának. (a híradásról bővebben itt olvashatnak)

Ebben az évben a megszokott módon, ismét a Kárpát-medencében kerül kiosztásra a gyűjtésben befolyt összeg. A támogatásban református oktatási intézmények részesülnek majd – közöttük kiemelt támogatottként a Kelet-Szlovákiában, Vajánban működő református alapiskola, de iskolánk V.O – I.G-s diákjai is a program keretében működő Bibliaprogram részeként kapnak Bibliát minden tanév elején.

Mint az előző években, ebben az évben is kérjük és buzdítjuk iskolánk diákjait, tanárait, vegyenek részt a gyűjtésben!

A mellékletben találhatóak az adománygyűjtő ívek, melyeket lehetőség szerint kérjük, nyomtassák ki, s a diákok ezen vezessék, kitől (családtagok, ismerősök) kaptak hozzájárulást a gyűjtésbe.

A gyűjtés javasolt célösszege ívenként 5€, tehát 5 személytől 1€ kérhető. (Ha valaki nagyobb összeggel szeretne hozzájárulni, természetesen megteheti.)

Az adománygyűjtés módszere (azoknak a diákoknak, akik még nem vettek részt a gyűjtésben):

  • Szólíts meg 5, lehetőleg felnőtt rokont, ismerőst, vagy családi barátot.
  • Beszélj nekik az adománygyűjtésről, ebben az évben kitűzött célokról.
  • Kérj 1-1 eurót támogatásként.
  • Ne felejtsd el megköszönni a támogatást, és megkérni a támogatót, hogy
    írja alá a gyűjtőlapodat.
  • Ha január elején visszamegyünk az iskolába, add át az adományt az
    osztályfőnöködnek.

A Szentírás buzdít arra, hogy segítsük egymást a terhek hordozásában. Így tehát, ha lehetőségünk van, tegyük ezt – akár ez által az adománygyűjtés által is!

 

 

 

Címkék:, ,

Kommentelés lezárva.